Lovni turizam u Nišu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

U Niškom regionu imam izuzetno popularno Lovište „Nišava” koje je ukupne površine 59.424 ha, od toga je lovno produktivne površine oko 44.000 ha. Na ovom Lovištu imamo ravničarske i brdsko-planinske terene. Ravničarski deo se nalazi u slivu reka Nišave i Morave, dok su brdsko-planinski tereni na obroncima planine Jastrebac, Seličevice, Suve planine, Svrljiških planina i Kalafata.
U ovom lovištu se nalaze skoro sve autohtone vrste divljači.  Važno je napomenuti da je lovište „Nišava” jedno od najraznovrsnijih lovišta u ovom delu Evropi, a njeni tereni su poznati svuda u svetu. U lovištu moćemo naći: fazane, zečeve, srne, divlje svinje, preplice, grlice, plovke, šumske šljuke i još dosta gajenih vrsta divljači.
Lovačko udruženje „Niš” ima programe za lov na šumske šljuke i fazane iz sopstvenog uzgoja. Za ljubitelje pasa ptičara u ponudi je njihova obuka i takmičenja u radu na poljsku jarebicu. U prethodnih nekoliko godina se na ovim prostorima održavaju svetska i evropska prvenstva u radu pasa ptičara. Termini za lov šljuke i fazana su od početka oktobra do kraja decembra, kada ove divljači ima u zadovoljavajućem broju. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Lovačko udruženje Niš.

Ukoliko dolazite U Niš zbog lova, svu potrebnu opremu moćete nabaviti kod nas a ukoliko vam je potreban smeštaj u nišu možete ga potražiti OVDE.